facebok.com verkar var vanligt att man stavar fel när man ska till Facebook.com. Detta faller sig naturligt då man uttalar det som facebok och inte Facebook. I denna artikel ska vi diskutera kring denna felstavning om facebook.

facebok.com istället för Facebook.com

Facebook (facebok) tillhör de sociala medier eller mötes/information sidor som finns på INTERNET. Tjänsten Facebook startade sent 2003 i USA. Väldigt snabbt hade Facebook många registerade gratis medlemmar. Medlemmarna gör sina egna sk. hemsidor med profil och har sina vänner och familj eller vem dem vill tillagda i sin egen värld. Man kan skicka meddelanden till varandra, göra inlägg om något som händer eller har hänt. Man kan vara med i grupper och dela erfarenheter. Från början var det meningen att man skulle lära känna sina studiekamrater och boka tider för frukostmöten. Eftersom så många skriver FACEBOOK så är det naturligt att det görs många felstavningar som facebok.com.

facebok.com näst störst efter google tack vare Mark

Facebok grundades av Mark Zuckerberg, Eduardo Saverin, Dustin Moskovitz, och Chris Hughes.  Det blev väldigt fort näst störst efter google i världen. I början var det bara studenter på Harvard som fick registrera sig men blev efterhand släppt till hela världens befolkning.

Facebook största sociala hemsidan i världen

Någon gång under året 2009 som blev Facebook utsett till världen största sociala hemsida i världen. Man talar om ca 1400 miljoner besökare i månaden bara i landet USA. Nästan hälften av USAs befolkning har Facebook. Då kan ni förstå att felstavningen FACEBOOK.COM är vanlig och betydligt vanligare än assistansföretag i stockholm.

Facebook köper instagram 

I slutet av 2012 bestämmer sig Facebook för att förvärva social tjänsten Instagram. Därmed utökade Facebook sin tjänst och fortsatte öka sin Internetnärvaro. I många länder har Instagram och Facebook blivit förbjudna.

facebok.com